top of page

MILJØPOLITIK

Hos Wied's Windows går vi ind for at lave miljølovgivning i stedet for at lave diverse kampagner. Vi støtter op omkring de socialistiske partiers holdning til miljøpolitik, såsom Socialistisk Folkeparti, Social Demokraterne og Enhedslisten, netop fordi den socialistiske ideologi går ind for miljølove, snarere end kampagner. -Dog er vi også enige med Dansk Folkeparti i, at højvækstlande som Kina og Indien skal indblandes i en global klimapolitik. Hvis disse lande er medvirkende, så vil reduktionen af CO2-udledningen være mere virkningsfuld. Danmarks miljøbeskyttelseslov er grundlaget for vores beskyttelse af natur og miljø, og det støtter vi hos Wied's Windows naturligvis op om. Formålet med denne lov er især, at forebygge og bekæmpe forurening af vand, jord, luft og undergrunden. Oven i det, så skal vi også bruge loven til at begrænse brug og spild af råstoffer og andre ressourcer. Dermed skal vi bruge en renere teknologi og fremme brugen af genanvendelse.

 

 

Vi vil gerne gøre det lovpligtigt at have miljørigitge ruder. Derfor ønsker vi at påvirke den nuværende regering, så de kan lave en miljørigtig lov, der skal være til glæde for os alle. Her kommer Wied's Windows vej mod locændringen:

 

Et lovforslag kan komme fra en borger, en organisation, gennem medier eller fra politikkerne selv. Vi som borgere kan påvirke lovgivningsforslaget ved at påvirke ministeren. Det kan fx være, at vi gerne vil have en lov inden for miljø. Så skal vi kontakte miljøministeren. Det kan ske ved direkte henvendelse til ministeren eller ved at skrive et debatindlæg i en avis, som henvender sig til politikeren. Politikeren kan gå videre med det relevante lovforslag til folketinget. En lov kan blive vedtaget i folketinget ved at gennemgå tre trin:

 

1. Behandling - Der bliver drøftet, hvorvidt det er interessant for de forskellige folketingsgrupper. Folketingsmedlemmerne får mulighed for at kommentere på lovforslaget. Ved afslutningen af den første behandling, får udvalget inden for dette område lovforslaget gennemtjekket og kommer med deres betænkninger omkring lovforslaget.

 

2. Behandling - Vi er nu videre til anden del af behandlingen. Der forekommer en afstemning omkring ændring af lovforslaget, hvis der er blevet stillet et relevant ændringsforslag.

 

3. Behandling - Der stemmes nu om lovforslaget. Der skal være mindst halvdelen af folketingmedlemmerne til stede før at en afstemning er gyldig. Et lovforslag bliver medtaget ved en flertals afstemning.

Vores vej mod lovændringen

 

 

 

Sådan ser EU's energistrategi ud for 2011 til 2020:

 

• Udslippet af drivhusgasser skal reduceres med 20 procent i forhold til i 1990.

• Andelen af vedvarende energi skal være 20 procent.

• Endeligt skal energieffektiviteten forbedres med 20 procent.

 

Vi i Wied's windows støtter EU's klimapolitik med at energieffektiviteten skal forbedres. 

 

 

 

 

 

How Wied's WIndows ønsker vi at få vedtaget en lov, der gør, at man får tilskud fra EU, hvis man bruger energi- og miljørigtige vinduer i sin bygning. Det vil kunne påvirke flere EU-borgere til at bruge energi/miljø rigtige.

 

EU's lovgivnings proces kan betragtes som den samme proces som den, vi bruger i Danmark. Dog kan en lov blive vedtaget allerede under første behandling af lovforslaget. Dette gør, at det er nemmere at få et lovforslag igennem i EU. 

 

1. Behandling - Europa-Parlamentet starter med at se lovforslagene igennem.

Derefter bliver forslaget behandlet af ministerrådet. Ministerrådet er et råd af de 28 medlemslandes ministre. Hvis forslaget ikke bliver vedtaget under første behandling, bliver rådets udtalelse sendt videre til Europa-Parlamentet, som sender lovforslaget videre til andenbehandling.

 

2. Behandling - Rådets udtalelse bliver nu diskuteret af Europa-Parlamentet. I anden behandlingen kan der forekomme ændringer, hvis ændringerne ikke godtages af rådet, bliver forslaget sendt videre til tredje behandling.

 

3. Behandling - Den tredje behandling kaldes også for "Forligsprocessen", da både repræsentanter for rådet, Europa-Parlamentet og Kommissionen mødes. Kommisionen består af en repræsentant fra hvert EU-land, hvor hver kommisær har et hovedområde, de har ansvar for. 

Hvis det ikke lykkes at indgå et forlig omkring lovforslaget, bliver forslaget afvist.

EU's energistrategi

Vores vej mod lovændringen - I EU

KONTAKT OS

Tel: 51183484

Email: kofoedmarie@gmail.com
Address​​​​​​: Egerlykkevej 11

5260 Odense S

WIED'S WINDOWS PÅ DE SOCIALE MEDIER
SAMARBEJDE

© 2023 by Accountant & Co. Proudly created with Wix.com

bottom of page